Open Monumentendagen 12 en 13 september 2020

 Dit weekend is het Open Monumentenweekend. Vanwege de coronamaatregelen zijn de activiteiten beperkt. Toch openen in Amstelveen 5 monumenten hun deuren tijdens het weekend: De Pauluskerk, de Sint Urbanuskerk in Nes, Villa Randwijck, het ateliergebouw aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 en het kunstlokaal aan de Ouderkerkerlaan 15. Voor deze monumenten geldt een maximum aantal bezoekers. De openingstijden per monument vindt u op de website Open Monumentendag.

Video rondleiding historische route Oude Dorp en het Keizer Karelpark
Omdat de jaarlijkse rondleidingen niet fysiek door kunnen gaan, heeft de gemeente de rondleiding van Stichting Museum zonder Muren door het Oude Dorp en het Keizer Karelpark laten filmen. Het is de tweede historische route door Amstelveen met het thema ‘Van dorp naar stad’. De informatiepanelen langs deze route zullen half 2021 worden geplaatst. In bijgaande video kunt u de rondleiding bekijken.