Opschoondag Amstelveen: BbA met jong en oud zwerfafval te lijf

AMSTELVEEN – Afgelopen zaterdag was het landelijke Opschoondag. Veel Amstelveners staken de handen uit de mouwen om zwerfafval in de gemeente op te ruimen. Burgerbelangen Amstelveen (bbA) was ook van de partij en nam de wijk Groenelaan voor haar rekening.  

Hoewel de partij zaterdag met een flinke delegatie deelnam aan de Opschoondag stal dochter Jolie van het bbA – raadslid Ewa Petiet toch de show. Gewapend met een z.g. knijper probeerde ze papier en plastic uit de plantsoenen in de wijk Groenelaan op te ruimen. Zo nu en dan verdween het papier niet meteen in de mand, maar waaide het om haar hoofd heen. Behalve Jolie en moeder Ewa hielpen de bbA -ers Ruud Kootker, Marga van Herteryck, Pieter Monkelbaan, Chris Smeenk en Frits Suer mee om de wijk Groenelaan te ontdoen van het zwerfvuil.

Zwerfval Amstelland Ziekenhuis

Het viel hen op dat met name de bezoekers van het Amstelland Ziekenhuis hun afval wel erg gemakkelijk gewoon op straat achterlaten. Dit bleek uit de vele gedragen mondkapjes, die de bbA’ers daar vonden en de vele tientallen parkeerkaarten, die bezoekers na hun vertrek meteen na de slagbomen in het gras hebben gegooid.

Het wijkcentrum De Bolder was een van de zeven wijkcentra van waaruit de Landelijke Opschoondag en de World Cleanup Day werd gecoördineerd. Na afloop was er voor de deelnemers koffie met taart.