P60 en Zware Metalen presenteren metalavond: Graceless, Disquiet en Mouflon

AMSTELVEEN – P60 en Zware Metalen brengen je zoals vanouds een volwaardige metalavond met de beste Nederlandse (death-)metalacts. Op deze avond vieren P60 en Zware Metalen het 20-jarig bestaan van het webzine. In deze jaren groeide Zware Metalen uit tot het grootste platform in het Nederlandse taalgebied voor alle harde muziek. Tijdens de eerste show op vrijdag 25 september treden Graceless, Disquiet en Mouflon op in de plaatselijke poptempel.

Graceless

De oldschool deathmetal band uit Leiden, Graceless startten met het overdonderde debuutalbum ‘Shadowlands’. Eerder dit jaar brachten ze opvolger ‘Where Vultures Know Your Name’ uit. De plaat die van de Zware Metalen redactie een score van 90/100 mocht noteren. ‘Want Where Vultures Know Your Name gaat verder waar Shadowlands ophield maar maakt het nèt een tikkeltje vetter, voller en lekkerder. ‘ , aldus Zware Metalen . Het Leidse gezelschap is geinspireerdgeïnspireerd. door bands als Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Coffins, Asphyx, Paradise Lost en Black Sabbath. Bereid je dus voor om van je stoel geblazen te worden!

Disquiet

Stel je voor! Een mix van Testament met Arch Enemy, gooi er dan nog wat metalcore-invloeden door en je hebt de melodische thrashmetal van Disquiet. De Utrechtse band wist vanaf het begin met de 3-track promo ‘Hate Incarnate’ (2008) menig critici te overtuigen van hun kunnen.

Mouflon

Mouflon komt voort uit de hechte Arnhemse metalscene en is vernoemd naar het wilde schaap dat nog op de Veluwe voortkomt. De bandleden besloten in 2012 heerlijke jaren ’90 old-school death metal te maken en na drie demo’s leidde dat in 2018 tot het alom geprezen debuut Devastations.

Vrijdag 25 september, zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: P60