Red Ball Express 2020 ‘No Show’ dag in CRASH Museum

AALSMEERDERBRUG – Op zaterdag 19 september zal geen Red Ball Express worden verreden. Desondanks wil het CRASH museum op deze datum toch aandacht besteden aan deze traditie. Om 11: 00 uur en om 13:00 uur geeft Rick Franke een lezing over de oorspronkelijke Red Ball Express in 1944. Er zal dit jaar geen rondrit plaatsvinden, maar wellicht staan er die dag een paar historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog op het fortterrein. Daarnaast zal tussen de lezingen door, doorlopend een film over de Red Ball Express worden vertoond.

Red Ball Express
Na D-Day stootten Montgomery, Bradley en Patton zo snel door met hun troepen dat de bevoorrading van die troepen aan het front stokte. Het Verhaal gaat dat Generaal Patton zover doorstootte tot hij geen brandstof meer had, een dikke sigaar opstak en zei: “Ik ben nu zover gekomen. Zorg maar dat ik voorraden krijg”, De operatie Red Ball Express is in anderhalve dag op poten gezet en leverde op zijn hoogtepunt 3 miljoen liter brandstof af aan het front, waarvan het grootste deel in Jerrycans. Ook werden andere voorraden toegeleverd, zoals munitie en voedsel. Die logistieke operatie ging 24 uur per dag door over smalle Franse wegen.

Als gevolg van de beperkingen die ons zijn opgelegd ingevolge de COVID-19 richtlijnen kunnen wij een beperkt aantal toehoorders per sessie toelaten. Daarom zal Rick zijn verhaal op 19 september 2 keer vertellen, de eerste sessie is om 11:00 uur en de tweede sessie is om 13:00 uur.

Bezoekers van het museum en een van de lezingen moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.
Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

De toegang bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een consumptiemuntje gratis. Donateurs van de stichting CRASH en veteranen hebben gratis toegang.
Het museum is op zaterdag en de tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum ’40- ’45 kunt u de website, Instagram of de Facebookpagina raadplegen.