Schrijvers ‘De goede immigrant’ op bezoek bij Venstra

AMSTELVEEN – Een aantal schrijvers van de essaybundel ‘De goede immigrant’ komt donderdag 1 oktober naar Amstelveen. Vanaf 19:30 uur is iedereen van harte welkom om te komen luisteren naar deze bijzondere perspectieven.

Nikesh Shukla stelde in 2016 The Good Immigrant samen, een verzameling van 21 essays van Britse auteurs van kleur. Na een overweldigend succes volgde de gelijknamige Amerikaanse editie in 2019. Beide boeken haalden de top 10 van de respectievelijke non-fictiebestsellerlijsten. Nu is de beurt aan Nederland. De makers van de Dipsaus Podcast lieten zich inspireren om De goede immigrant samen te stellen, een vergelijkbare essaybundel met Nederlandse schrijvers van kleur. Tegen de achtergrond van de actuele Black Lives Matter-protesten groeit het besef dat niet-witte perspectieven geen nicheverschijnselen zijn, maar juist een groter plaatje aanvullen.

Op donderdagavond 1 oktober komt een aantal van de auteurs van De Goede Immigrant naar boekhandel Libris Venstra te Amstelveen om met elkaar in gesprek te gaan. Toegang is gratis, maar in verband met de coronamaatregelen is aanmelden bij Boekhandel Libris Venstra verplicht.