Terug in de tijd met de Bieb tijdens de Kinderboekenweek

AMSTELLAND – En toen… De Kinderboekenweek (30 september – 11 oktober) staat dit jaar in het teken van geschiedenis, met sfeervolle voorstellingen en creatieve workshops in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland.

Boeken en verhalen brengen geschiedenis tot leven. Zo wordt de wereld van vroeger tastbaar en begrijp je de wereld van nu beter. De Bibliotheek nodigt kinderen uit om actief met geschiedenis aan de slag te gaan. Zo maak je nieuwe herinneringen voor het leven!

Voorstelling Lampje van Annet Schaap
Op woensdag 30 september om 15.30 uur komt kinderboekenschrijfster Annet Schaap naar Bibliotheek Amstelveen Stadsplein voor de sprookjesachtige vertelvoorstelling Lampje, naar haar gelijknamige bestseller. Heb je een leuke, spannende vraag voor Annet? Stuur ‘m op voor 28 september en maak kans op een persoonlijk antwoord én een boekenpakket van Libris Venstra.

Creatief met geschiedenis
Op vrijdag 2 oktober ga je om 15.30 uur in Stadsplein aan de slag met vinyl en poëzie. Laat je inspireren door de cover van een ouderwetse langspeelplaat. Met speelse schrijfoefeningen schrijf jij je tekst op een vinylplaat! Ook zijn er vier workshops van de Maakplaats in Stadsplein, Westwijk of Uithoorn. Je gaat terug in de tijd en maak je een stopmotion video over vroeger (7 – 9 jaar) of bouwt een verhaal over ridders en prinsessen met Duplo (4 – 6 jaar).

Ridders in Aalsmeer
Joes Bonen sluit de Kinderboekenweek af op zaterdag 10 oktober om 10.30 uur in de Bibliotheek Aalsmeer. Ze voert de grappige, muzikale theatervoorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ op voor kinderen van 3+. Over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap.

Informatie en tickets
Beleef de Kinderboekenweek in de Bibliotheek en kijk voor alle informatie en kaartverkoop op www.debibliotheekamstelland.nl/kinderboekenweek2020.