Training Empowerment voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld

AMSTELVEEN – Mensen kunnen op verschillende manieren met geweld geconfronteerd worden. Zo kan het zich af spelen in huiselijke situaties maar ook in de sociale- of werkomgeving. Geweld is niet altijd zichtbaar voor de omgeving en kent allerlei vormen: vernederen, pesterijen, geestelijke en lichamelijke mishandeling, maar ook een overmatige controle over bijvoorbeeld geld, telefoon en vriendschappen. Participe Amstelland start binnenkort met een training Empowerment. Deze training is bestemd voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. Recentelijk of langer geleden.

Vaak heeft geweld te maken met verstoorde machtsverhoudingen en de behoefte om macht uit te oefenen. Het doel van de training is het stoppen van geweld en herhaling voorkomen. Tijdens de training wordt informatie gegeven en er wordt gewerkt met huiswerkopdrachten. Aan de hand van praktische tips en oefeningen wordt nieuw gedrag mogelijk. Er wordt onder andere gewerkt met voorbeelden van deelnemers die deze willen delen. Deelname aan de groep maakt dat deelnemers ervaringen van elkaar herkennen en steun vinden.

De training start op 20 oktober, bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur en vindt plaats in Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De training wordt gegeven door ervaren maatschappelijk werkers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wilt u meedoen aan deze training, dan kunt u zich hiervoor opgeven via team.amstelveen@participe.nu of bel met Anouk, 06-53558736 of 020 – 5 430 440. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek waarin uw verwachtingen worden besproken en wordt verteld over de werkwijze.