Zwemverbod zandstrand Ouderkerkerplas wegens blauwalg

OUDERKERK A/D AMSTEL – De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft een zwemverbod ingesteld voor het zandstrand Ouderkerkerplas (Ouder Amstel). Ook op de locaties Lutjestrand te Westerland, Speelsloot Twiske te Landsmeer en Baaiegat Twiske te Oostzaan is het zwemverbod van kracht.

In het water van de voornoemde locaties is blauwalg geconstateerd. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft daarom, na overleg met de waterkwaliteitsbeheerder, besloten een zwemverbod in te stellen.

Bij een zwemverbod is er een grote kans om ziek te worden. Daarom is zwemmen verboden.

Let op het bord
De OD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie
De OD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De OD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via via twitter: @ZwemwaterODNHN. Via www.zwemwater.nl kan er ook een zwemwater-app worden gedownload.