15 oktober: Internationale Dag van het Handen Wassen

AMSTELLAND – Vandaag, 15 oktober is het de Internationale Dag van het Handen Wassen. De World Health Organization heeft deze dag ingesteld om mensen overal ter wereld, maar met name in ontwikkelingslanden, bewust te maken van het belang van handen wassen. 

We leerden het vroeger van onze moeders: handen wassen is een belangrijke bezigheid. Voor het koken, na het toiletbezoek, en voordat je gaat slapen. Handen wassen voorkomt verspreiding van bacteriën en ziekten en dat is in deze tijd extra belangrijk om daarop te worden geattendeerd.

Gemeente Amstelveen
Ook de gemeente Amstelveen deelt op Twitter vandaag de Internationale Dag van het Handen Wassen. ‘Was je handen vaker dan normaal met water en zeep. Daarmee help je verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen’, schrijft de gemeente op Twitter.

 

Beeld via Unsplash