55+ Fit-test in sporthal De Meerkamp

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen, AmstelveenSport en Weber Sports organiseren op zaterdag 17 oktober tussen 9.00 en 12.00 uur een fit-test voor 55 plussers in Sporthal De Meerkamp.

Fit-test
Mensen die zich fit voelen, voelen zich ook gelukkiger. Soms is het echter moeilijk om zelf in te schatten hoe het met de eigen conditie gesteld is. Vandaar dat de gemeente Amstelveen, AmstelveenSport en Weber Sports elk jaar deze fit-test organiseren. De fit-test meet balans, lenigheid, spierkracht, reactie- en uithoudingsvermogen. De test wordt uitgevoerd onder medisch toezicht. De deelnemer krijgt dus meteen een duidelijk valide beeld van zijn of haar conditie.

“Het is voor een 55 plusser best interessant om te zien hoe gezond hij of zij is”, zegt Michael Weber projectuitvoerder van de Fit-test. “Tijdens de Fit-test blijkt bijvoorbeeld wel eens dat een deelnemer een te hoge bloeddruk heeft, terwijl hij of zij dit niet weet. Dan is zo’n test toch best nuttig. Gelukkig is het grootste deel van de deelnemers in prima con-ditie. En het blijft niet bij de test natuurlijk. Na afloop van de Fit-test kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de GALM 55+ conditielessen. Zo kunnen zij aan hun conditie werken of in conditie blijven.”

Corona Proof
Dit jaar is de afname van de test natuurlijk volledig aangepast naar de richtlijnen voor corona preventie. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden en er mag alleen deelgenomen worden als men geen klachten heeft.

Kosten
Deelname aan de Fit-test kost 5 euro. Het introductie programma GALM 55+ conditielessen kost 57 euro (dat is 4,75 euro per les).

Aanmelden
Aanmelden voor de fit-test kan per e-mail of telefonisch bij Michael Weber, info@webersports.net, 06 46087776. Daarbij moeten de volgende gegevens doorgegeven worden: Naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, e-mailadres en voorkeurstijd (ieder kwartier tussen 9.30 en 12.00 uur).

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Michael Weber info@webersports.net, 06 46087776