Amstelveense leerlingen starten eigen anti-rook-project

 Het anti-rook-project van de Amstelveense leerlingen Anna en Saskia is officieel van start gegaan. Dat gebeurde met de overhandiging van een zelf ontworpen T-shirt aan wethouder onderwijs Frank Berkhout. Samen met de klas van de meiden, bekeek de wethouder een filmpje op hun eigen website www.kinderentegenroken.nl. Deze staat vol met tips, heel handig tijdens deze landelijke stoppen met roken maand: stoptober.

Wethouder Onderwijs Frank Berkhout: ‘Fantastisch dat deze meiden zich zo inzetten voor een rookvrije generatie. Stoppen met roken en echt volhouden is heel moeilijk, dat weet ik zelf. Alle hulp en tips zijn daarbij welkom. De makkelijkste manier om te stoppen is natuurlijk door nooit te beginnen met roken!’

Saskia en Anna zijn kinderambassadeurs van het gemeentelijke programma Amstelveen Rookvrij. Ze vinden het belangrijk dat er nergens gerookt wordt waar kinderen. Als ze op een plek komen waar dit nog wel gebeurd, geven ze dit door aan de gemeente. De dames hebben een wedstrijd gewonnen met het beste plan om roken in Amstelveen tegen te gaan. Als prijs mogen ze hun plan uitvoeren. Op hun eigen website geven ze tips over hoe kinderen hun ouders, opa’s en oma’s kunnen helpen bij het stoppen met roken. Andere kinderen kunnen eigen tips sturen naar info@kinderentegenroken.nl De beste ideeën krijgen als beloning een door de meiden ontworpen T-shirt.