Amstelveense makers Klein Jantje serie brengen derde prentenboekje uit

AMSTELVEEN – De makers van de Klein Jantje serie, het Amstelveense stel Stijn Broeder en Wanda Bosbaan, hebben onlangs hun derde boek ‘Klein Jantje is jarig’ uitgebracht. Klein Jantje, het winterkoninkje dat de hoofdrol speelt in de reeks prentenboeken, heeft weer een nieuw avontuur beleefd. Stijn illustreert de avonturen van het vriendelijke vogeltje en zijn dierenvriendjes en Wanda schrijft de teksten. De nieuwe kinderboekenreeks is enthousiast ontvangen en inmiddels verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel in Nederland en België.

De makers van Klein Jantje
Stijn Broeder en Wanda Bosbaan zijn al 38 jaar samen en wonen in Bovenkerk. Stijn is na het Keizer Karel College en de Rietveld Academie (Lutmastraat) vooral werkzaam geweest als ontwerper en meubelmaker. Sinds enige tijd heeft hij zijn oude beroep als illustrator weer opgepakt wat heeft geresulteerd in de Klein Jantje-prentenboekjes.

Wanda voltooide de opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk en werkt sindsdien als HBO-pedagogisch medewerker op een voorschool in Amsterdam. Daarnaast is zij trainer Beweegkriebels en coach Gezonde Kinderopvang.

De creativiteit van Stijn gecombineerd met de pedagogische kennis van Wanda zorgen ervoor dat de Klein Jantje-boekjes goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. De prentenboeken zijn ook uitermate geschikt om voor te lezen en Wanda verzorgt ook voorleessessies. Tijdens het voorlezen maakt Wanda gebruik van voorleesplaten.

Wie is Klein Jantje?
Het idee van Klein Jantje ontstond doordat de oma van Stijn het winterkoninkje in haar tuin Klein Jantje noemde. Deze naam kreeg het pittige vogeltje, omdat het zo klein en licht is. Hoofdpersoon Klein Jantje in de prentenboeken is een jong, naïef en lief vogeltje dat met een open blik samen met zijn vriendjes de wereld ontdekt.

In het eerste boekje uit de serie heeft Klein Jantje het koud en gaat hij al zijn vriendjes langs om te vragen of zij het ook koud hebben. De vriendjes raden hem allerlei verschillende kledingstukken aan. In het tweede deel heeft Klein Jantje het warm en bezoekt hij opnieuw al zijn dierenvriendjes. Deze keer adviseren ze hem te gaan zwemmen, maar wat doet Jantje? In het nieuwste boek wil Klein Jantje graag spelen met zijn vriendjes, maar zij hebben geen tijd. Klein Jantje heeft niet in de gaten dat zij allemaal druk bezig zijn met de voorbereidingen voor zijn verjaardagsfeestje.

Stijn en Wanda laten weten dat Klein Jantje nog veel meer avonturen gaat beleven. Zo wil het vogeltje graag nog een keer op reis en naar het circus.