Anneloes de Bie uit Amstelveen zet zich in voor de Rohingya-vluchtelingen

AMSTELVEEN – Anneloes de Bie uit Amstelveen organiseert met medestudenten van de studie Communicatie van Hogeschool Leiden het online evenement Rise for Rohingya in samenwerking met MIVA. De avond bestaat uit een bingo met prijzen en andere diverse passieve en interactieve activiteiten. Met het opgehaalde bedrag willen de studenten helpen met het financieren van een ambulance voor Rohingya-vluchtelingen.

Het evenement vindt plaats op 31 oktober van 18.30 tot 21.30 uur via Microsoft Teams. Rise for Rohingya entertaint de deelnemers en informeert over de Rohingya en MIVA. MIVA zorgt voor onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen in landen waar basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg onbereikbaar zijn. Het doel van het online evenement is geld inzamelen voor een ambulance voor in de Rohingya vluchtelingenkampen. De Rohingya zijn op gewelddadige manier uit Myanmar verdreven en wonen nu in overvolle vluchtelingenkampen aan de rand van Bangladesh. Hier ontbreekt vervoer naar de medische klinieken, daarom is een ambulance van groot belang. Het opgehaalde geld gaat geheel naar MIVA en dus naar de nieuwe ambulance.

Deelnemen
Om deel te nemen aan Rise for Rohingya kopen deelnemers tickets via Eventbrite. Geïnteresseerden kunnen meer lezen over het online evenement en de verkoop van de tickets op de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/pg/RiseforRohingya2020.

 Zie bovenaan de groepsfoto van studenten Hogeschool Leiden, met linksonder Amstelvener Anneloes de Bie.