Bouw nieuwe bibliotheek Uithoorn van start

 AMSTELLAND – Aan de Amstel is vorige week gestart met de bouw van het gebouw ‘de Rede’, waarin naast appartementen ook een nieuwe bibliotheek wordt gevestigd. De gemeente en de Bibliotheek Amstelland willen met deze bibliotheek een eigentijdse plek voor jong tot oud creëren.

Op de nieuwe plek geeft de Bibliotheek Amstelland invulling aan een brede dienstverlening die toegankelijk is voor iedereen. Naast lezen en boeken lenen, kun je er bijvoorbeeld terecht om digitale vaardigheden op te doen, te werken en te loungen. Er komt een heus podium voor kennisdeling en voorstellingen en er zijn ruimtes voor bijvoorbeeld workshops. Vanzelfsprekend zijn scholen van harte welkom. Kortom, de nieuwe bibliotheek aan de Amstel is bedoeld voor een breed publiek van jong tot oud.

Meedenken
De komende tijd worden vanuit de Bibliotheek Amstelland acties uitgezet om inwoners, scholen, partners en leden mee te laten denken of op andere wijze te betrekken bij de komst van de nieuwe bibliotheek. Er komt een speciale website en je kunt al het nieuws volgen op social media. Op die manier wordt de nieuwe bibliotheek ook echt een plek voor iedereen.