Brits kostuumdrama ‘The Personal History of David Copperfield’ in première

AMSTELVEEN – The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). De film, met een sterrencast in de hoofdrollen, is vanaf vrijdag 16 oktober te zien in Cinema Amstelveen.

Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Regie: Armando Iannucci. Met: Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton, Ben Whishawe e.a.
Overig: GB / VS 2019 | komedie, drama, boekverfilming. Duur: circa 120 minuten, geen pauze.

The Personal History of David Copperfield is vanaf vrijdag 16 oktober (aanvang 19.15 uur) te zien in Cinema Amstelveen.