Colleges Oud geleerd, Jong gedaan: Filosofie in perspectief

AMSTELVEEN – In oktober en november organiseert de Bibliotheek Amstelveen samen met Stichting Oud geleerd, Jong gedaan een 4-delige collegereeks speciaal voor ouderen. Het onderwerp dat centraal staat is ‘Filosofie in perspectief’.

Tijdens deze reeks vertelt Paulien over filosofie en gaat in gesprek over hoe je zelf over bepaalde thema’s nadenkt. Eén van deze thema’s is onze geschiedenis: delen we allemaal dezelfde geschiedenis? Wat moet er in de geschiedenisboeken staan en hebben sommige verhalen meer waarde dan de andere? Een tweede thema is ‘Vrijheid’ en hoe wij daar volgens de bekende filosofen mee om moeten gaan. En hoe gaan wij zelf om met botsende vrijheden?

Schrijf je in voor de gehele reeks en kom vanaf 21 oktober vier weken lang elke woensdagochtend college volgen in de Bibliotheek. Leer alles over het onderwerp ‘Filosofie in perspectief’ en ontmoet mensen die hier net als jij in geïnteresseerd zijn. Eén kaartje geeft toegang tot alle vier de colleges. Uiteraard is het niet verplicht om alle vier de colleges te bezoeken en worden alle maatregelen omtrent corona toegepast.

Praktische informatie:
– Plaats: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
– Data: 21 oktober, 28 oktober, 4 november en 11 november van 10.30 uur tot 11.30 uur.
– Kosten: leden €15,- en niet-leden €20,- euro.

Kaartjes zijn te koop via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl