CRASH Museum lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

AALSMEERDERBRUG – CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ’45 organiseert de lezing ‘Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord’. Op zaterdag 7 november vertelt Peter de Raaf over de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord tijdens de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden?

Na de “Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam” in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Hij overleed in 1939 na een kortstondige ziekte. Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Tijdens de oorlog werd er volop geproduceerd en in 1943 werd de fabriek door de geallieerden gebombardeerd. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in plaats van op de Fokker fabriek en lieten veel Amsterdammers daarbij het leven of raakten gewond.

Peter de Raaf houdt deze lezing twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen worden bezoekers verzocht 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

Het museum is op zaterdag en de tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ’45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of de Facebookpagina raadplegen.