Dag van de Mantelzorg: waardering voor hulp aan naaste

AMSTELLAND – Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg stuurt de gemeente Amstelveen mantelzorgers een cadeaukaart.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Met deze Dag van de Mantelzorg en de mantelzorgwaardering willen we de mantelzorgers heel erg bedanken voor hun inzet. Het is fijn om hulp aan een naaste te geven, maar in veel gevallen ook zwaar. We willen mantelzorgers ook laten weten dat ze op onze steun kunnen rekenen. Het zou goed zijn als mantelzorgers in een eerder stadium om ondersteuning vragen en niet pas als ze al overbelast zijn.”

In het zonnetje
Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseert Mantelzorg & Meer van 4 tot en met 9 november digitaal diverse activiteiten via Zoom. Als gevolg van de Corona crisis is echt samenkomen niet mogelijk en is er voor dit alternatief gekozen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk van 16 tot en met 28 oktober. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer ontvangen automatisch de uitnodiging.

Mantelzorgers die bekend zijn bij de gemeente Amstelveen Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart toegestuurd. Niet alle mantelzorgers zijn bekend bij Mantelzorg & Meer. Heeft u een mantelzorger of bent u een mantelzorger en bent u nog niet bekend bij Mantelzorg & Meer? U kunt zich tot en met 15 december aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/.

Mantelzorg & Meer
Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Het kan u veel voldoening geven. Maar ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. Bij Mantelzorg & Meer vindt u betrokken en deskundige medewerkers, die begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn. Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunt u terecht bij Mantelzorg & Meer. Zij kunnen u helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. U kunt hierover en ook over de activiteiten rond de Dag van de Mantelzorg meer informatie vinden op www.mantelzorgenmeer.nl

De diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.