Dag van gedenken in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Op de Dag van gedenken, ook wel Allerzielen genoemd – gedenk je dierbaren die zijn overleden.  De Paaskerk Amstelveen is op zondag 1 november open om te gedenken, een kaars aan te steken of gewoonweg om even stil te zijn.

Allerzielen begint een traditie te worden voor gelovigen, maar ook voor ongelovigen. Meer en meer mensen gedenken jaarlijks op 1 november mensen die zijn overleden en staan zo stil bij wie de ander was en nu voor jou is. Dat kan met tekst, muziek, gedichten en beeld. Of door een kaars aan te steken.

Photo: Linde Dorenbos // www.lindedorenbos.com

Zoals Stadsdominee Werner Pieterse het verwoord: ‘Zolang we de namen blijven noemen van wie we missen zijn ze bij ons, leven ze met ons mee. Gedenken is plaatsmaken voor de ander. We staan stil bij wie de ander was en nu voor je is’.

Videoboodschap
Op 1 november is de Paaskerk Amstelveen open van 16.00 – 18.00 uur. Uiteraard onder naleving van de coronamaatregelen (1,5 meter, mondkapje, noteren contactgegevens en niet meer dan 30 personen binnen).

Omdat niet iedereen naar de kerk kan komen, kan thuis gedenken natuurlijk ook. Hiervoor maakte Pieterse een videoboodschap: ‘Laten we thuis een moment maken met een kaars, een gedicht of verstilling. En zo gedenken en ons verbonden weten met al  die mensen waar ook ter wereld die hun geliefde gedenken op deze dag’.