Zangeres Danique Robijns debuteert met EP: “De songs beschrijven op een kwetsbare en pure manier gebeurtenissen” 

AMSTELVEEN – De Amstelveense zangeres Danique Robijns debuteert aanstaande vrijdag 30 oktober met een gloednieuwe EP: ‘Ik Weet Dat Je Dit Luistert’. Reden voor een groot feest, zou je zeggen. Helaas zit er een release party door de coronacrisis niet in. Danique blijft positief en laat zich er niet door ontmoedigen: “Ik ben al zo blij dat ik überhaupt een EP kan releasen. Een releaseparty kan altijd nog later bij de volgende releases.”

Aanstaande vrijdag 30 oktober debuteert de zangeres met een gloednieuwe EP. “Het is een verzameling van zelfgeschreven en autobiografische liedjes, een mix van pop en R&B en bestaat uit good vibes en gevoelige songs. De songs beschrijven op een kwetsbare en pure manier gebeurtenissen uit haar leven, die voor velen herkenbaar zullen zijn.”  De titel “Ik Weet Dat Je Dit Luistert” verwijst in eerste instantie naar een voormalige liefde.

Waar normaal gesproken een release van een nieuwe EP gepaard gaat met een groot feestje, zal het er nu door de coronscrisis iets anders aan toe gaan. “Het is heel jammer om geen releaseparty te geven”, vertelt Danique. “Ik ben ook nog eens vandaag, 29 oktober jarig, dus het is eigenlijk dubbel feest.” Door corona is er misschien geen grote party, maar dat maakt het debuut niet minder speciaal. “In het afgelopen jaar heeft @daniqueruby keihard gewerkt om haar gevoel en te verwezenlijken in een plaat, en hij komt er aan!”, schrijft de platenmaatschappij.

Hoopvol in deze moeilijke tijd
Danique Robijns werd op social media ontdekt door artiest Snelle. Het balletje begon te rollen en al snel tekende ze bij zijn plantenlabel ‘Lieve Jongens’. De zangeres heeft inmiddels al een aantal nummers op haar naam staan. Vorige week kwam haar nieuwste singel ‘Weer Een Dag’ uit. Ze schrijft haar nummers zelf en haalt daarvoor inspiratie uit haar omgeving. ‘Weer Een Dag’ heeft Danique geschreven voor haar beste vriendin: “Bo, bij deze, hij is voor jou. Maak je geen zorgen, wees maar gerust, ik geef je morgen, ik hoef niets terug… liefs”, schrijft de zangeres op haar Instagram. Met het nummer wilt ze aan haar én aan haar luisteraars vertellen dat als het je vandaag niet lukt, er morgen weer een nieuwe dag is. Een hoopvolle boodschap in deze moeilijke tijd.

Haar nieuwste singel beluister je hier en zal op de EP ‘Ik Weet Dat Je Dit Luistert’ komen te staan.