Diederik van Vleuten met theaterportret Leonardo da Vinci in Griffioen

 Twee jaar geleden reisde Diederik van Vleuten voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Leonardo liet hem niet meer los en bleef hem achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want Diederik gaat opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters met de voorstelling De aanbidding der Wijzen. Dit theaterportret van Leonardo Da Vinci is op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober te zien in cultuurcentrum Griffioen. 

In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide – vertelt Diederik over zijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeert hij zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer.

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na. In een anderhalf uur durend theaterportret breng ik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, volop ruimte voor een glimlach.

Donderdag 29 en vrijdag 30 oktober, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen