Dierentehuis Amstelveen permanent gesloten, continuering opvang zwerfdieren in Hoofddorp

 De Dierenbescherming heeft het college van B en W laten weten dat het Dierentehuis in Amstelveen per 1 november permanent gesloten wordt. Dit voorjaar sloot het dierenasiel in principe tijdelijk haar deuren, omdat in het huidige pand o.a. niet coronaproof kon worden gewerkt. Ook kiest de Dierenbescherming ervoor om hun activiteiten meer regionaal en professioneler te gaan organiseren. Het besluit om het tehuis blijvend te sluiten is nu versneld genomen.

Volgens de Dierenbescherming is het huidige pand aan de Kostverlorenweg in Amstelveen te oud. Om in de toekomst hoogwaardige dierenhulp te kunnen blijven bieden, zijn investeringen nodig. Deze investeringen vindt de Dierenbescherming niet in verhouding staan tot het dalend aantal zwerfdieren dat opvang nodig heeft.

Contract tot eind 2021
Dierentehuis Amstelveen is een asiel van de Dierenbescherming dat op contractbasis de opvang van zwervende honden en katten voor de gemeente Amstelveen verzorgt. Dat is een wettelijke taak van de gemeente. Het college van B en W betreurt het besluit van de Dierenbescherming om de locatie Amstelveen te sluiten. Het contract met de Dierenbescherming dat tot eind 2021 van kracht is, geeft niet aan dat de opvang van zwerfdieren binnen gemeentegrenzen moet plaatsvinden. De gemeente onderzoekt nu mogelijkheden om de wettelijke zwerfdierenopvang en eventueel ook pensionopvang voor huisdieren van Amstelveners binnen gemeentegrenzen te laten plaatsvinden.

Opvang zwerfdieren in Hoofddorp
Zwerfdieren uit de regio Amstelveen worden voortaan opgevangen in Dierenopvangcentrum Haarlemmermeer (Hoofdweg 565, Westzijde) in Hoofddorp. Indien nodig zoekt het asiel voor deze dieren een nieuwe eigenaar. Het werkgebied van het tehuis omvat naast de gemeente Amstelveen vijf andere gemeenten in de regio. Mensen die afstand willen doen van hun dier of een dier willen adopteren, kunnen hier terecht na het maken van een afspraak. Dit Dierenopvangcentrum biedt ook de mogelijkheid voor dag- en vakantieopvang van huisdieren.

Zie voor meer informatie over de sluiting van dierentehuis Amstelveen www.dierenbescherming.nl