Een harde klap voor de horeca in Nederland. Il Caffè Uilenstede kijkt vooral naar de mogelijkheden: “Niet klagen, maar dragen”

 Alle cafés en restaurants in Nederland moesten gisteren vanaf 22:00 de deuren sluiten. Een harde klap, zo ook voor Il Caffè Uilenstede. Alhoewel zij er optimistisch instaan en vooral kijken naar de mogelijkheden. Hoe ze het aanpakken? Dat bekijk je in onze videoreportage. 

Ondanks alle maatregelen heeft @ilcaffeuilenstede besloten om door te gaan waar mogelijk. Met livestreams, Beer Bike Thru’s en nog veel meer oplossingen komt het café-restaurant op campus Uilenstede de komende vier weken op een creatieve wijze door. “Vervelend, maar een noodzakelijke stap”, schrijft het café over de nieuwe maatregelen. “Ook zijn wij achter de schermen bezig om het een en ander voor je te organiseren. Want niks doen, dat zit niet in de aard van het Il Caffè-beestje”.

Bekijk hier de videoreportage over Il Caffè Uilenstede tijdens de tweede lockdown. 

De komende vier weken
De aangekondigde maatregelen zijn volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in ieder geval voor vier weken nodig. Na twee weken wordt de situatie opnieuw bekeken en kunnen de maatregelen versoepeld of verder aangescherpt worden. Het is nog wel mogelijk om eten bij restaurants af te halen.