Franse komedie ‘Antoinette dans les Cévennes’ in Cinema Amstelveen

 Antoinette dans les Cévennes is een zonnige, Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (Dix Pour Cent). In de prachtige bergen komt Antoinette zichzelf tegen. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk. De film is vanaf donderdag 22 oktober te zien in Cinema Amstelveen.  

Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op een wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig. Maar wel aanleiding tot mooie ontmoetingen, lekker eten en schitterende natuur. Een hoofdrol in de film is weggelegd voor Patrick, de koppige ezel die Antoinette vergezelt op haar bijzondere avontuur.

Antoinette dans les Cévennes maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

Regie: Caroline Vignal. Met: Laure Calamy, Olivia Côte, Benjamin Lavernhe e.a. Overig: komedie | Frankrijk 2020. Duur: circa 100 minuten, geen pauze.

Vanaf donderdag 22 oktober (aanvang 19.45 uur) te zien in Cinema Amstelveen. Cinema Amstelveen blijft open en ontvangt per vertoning maximaal 30 bezoekers.