Gemeente Amstelveen zoekt energiecoaches

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis. De coach maakt inwoners wegwijs in allerlei energie gerelateerde vraagstukken, zoals kleine kostenbesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden.

Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid): “De energiecoaches zijn vrijwilligers die uit de buurt komen en korte lijntjes hebben met andere inwoners in Amstelveen. Zij inspireren en motiveren vanuit hun eigen ervaring om aan de slag te gaan met het verduurzamen van een woning aan de hand van laagdrempelige maatregelen. Hierbij kan worden gedacht aan het delen van energiebesparende tips of het uitvoeren van een HuisScan. Dit digitale middel levert een indicatief stappenplan op voor de inwoner. Ook wijst de energiecoach op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn in Amstelveen.”

Training
De vrijwilliger krijgt een training verzorgd door het Regionaal Energieloket alvorens aan de slag te gaan. De training is zowel geschikt voor coaches die zich willen richten op particuliere woningeigenaren als op coaches die zich willen richten op huurders. De energiecoaches kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van diverse ondersteunende materialen zoals E-books over diverse maatregelen, die de coaches bij inwoners kunnen achterlaten. Bij de training en de werkzaamheden van de coaches wordt rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen.

Meer informatie? Bekijk het hier.