Hart van Medeleven op Zorgvlied

AMSTELVEEN – Gisteren was de nationale corona-herdenkingsdag en werd in Zorgvlied het Hart van Medeleven in gebruik genomen. Wethouder Marijn van Ballegooijen sprak enkele woorden en legde bloemen neer. Bij het Hart van Medeleven is door Zorgvlied op deze speciale locatie in het park een nieuw, algemeen verstrooimonument gerealiseerd.

Het hart staat symbool voor deze periode: het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu ook: het hart van medeleven. Het tijdelijke monument Hart van Medeleven lag in juli in de vijver bij de Stadstuinen. Op Zorgvlied heeft het monument een permanente plek gekregen. Hier kunnen inwoners van Amstelveen dierbaren herdenken die zij in coronatijd verloren.

Aandacht voor elkaar
Het coronavirus raakt ons allemaal. Op 6 oktober is het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ gestart. Bijzondere activiteiten, ideeën en persoonlijke verhalen worden gebundeld en zorgen ervoor om elkaar door deze tijd heen te helpen. Meer informatie vind je op www.aandachtvoorelkaar.nl/.