Hedendaagse en klassieke muziek in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Op zondag 1 november speelt in de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen een trio van basklarinet, saxofoon en accordeon.

De drie musici zijn Fie Schouten, basklarinet en klarinet, Femke IJlstra, sopraan- en altsaxofoon en Marko Kassl, accordeon. Het zijn musici die hun sporen verdiend hebben in de vertolking van hedendaagse en van klassieke muziek. Alle drie zijn hoofdvakdocent voor hun instrument aan conservatoria in Nederland en Duitsland.

Een muzikale reis
Het trio komt met een programma dat een overzicht biedt van vier eeuwen klassieke muziek. Zij zien dit concert als een muzikale reis door de tijd. Een triosonate van Bach staat op hun programma, evenals een sonate van Poulenc, een tango van Piazolla en, uit de huidige eeuw, composities van Goldstein, Imhorst en Raxach.

Algemene informatie
De aanvang is om 16.30 uur. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf opgeven. Dit kan via de mail of via de website van de Kruiskerk. Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt u verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 10,- per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5,-). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Als de belangstelling groter is dan er momenteel bij concerten kan worden toegelaten, wordt het ook met een live-stream uitgezonden

Beeld Antoine Julien