Lead Healthcare opent COVID Sneltest Straat in Aalsmeer; uitslag binnen een kwartier

AALSMEER – Zorgbedrijf Lead Healthcare opent woensdag 28 oktober in Aalsmeer een COVID Sneltest Straat. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltesten van Abbott of Roche. De uitslag is er al binnen een kwartier en je moet vooraf reserveren.

Het zorgbedrijf heeft al vijf andere locaties van de COVID Sneltest Straat: in Baarn, Naarden, Almere, Eindhoven, en Utrecht. Woensdag openen ze een teststraat in Aalsmeer en dezelfde dag openen zij ook in Arnhem. Voor de dagen daarna staan snelteststraten gepland voor regio Rotterdam, Den Haag, Groningen en Limburg. De komende weken wordt er hard gewerkt om zo snel mogelijk nog meer COVID Sneltest Straten te openen zodat begin november landelijke dekking wordt gerealiseerd.

Resultaat binnen vijftien minuten
De reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten vaak onnodig in quarantaine, met alle gevolgen van dien.

Er wordt gebruik gemaakt van de door het OMT geadviseerde sneltest van het merk Abbott of Roche. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional.

De testresultaten van Zorgbedrijf Lead Healthcare zullen altijd binnen vijftien minuten na afname worden gedeeld met de geteste persoon.

Positieve testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, waarvan één van de artsen aangesteld is als medisch inhoudelijk verantwoordelijke en één van de apothekers als farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijke.

De COVID Sneltest Straat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19.

Overtuigend
Jan Kluytmans, hoogleraar en hoofd medische microbiologie in het Amphia Ziekenhuis noemt – in een interview met de NOS – de resultaten van de proeven met de sneltesten zeer overtuigend. “Ik had niet durven hopen dat het zo goed zou werken.”

Amstelveen en sneltesten
Of er in de gemeente Amstelveen ook een COVID Sneltest Straat komt is nog niet bekend. Aanstaande woensdagavond wordt er in de commissievergadering over vergadert.