Lezing Crash Museum: Vliegparken in West-Nederland

AALSMEERDERBRUG – Toen de Duitsers in mei 1940 Nederland binnenvielen, stonden de 125 operationele vliegtuigen van de Luchtvaart Afdeling LVA verspreid over acht vliegparken. Daarnaast beschikte de Marineluchtvaartdienst over eigen steunpunten en was de opleiding op enkele andere vliegparken geconcentreerd. Er waren ook nog enkele hulpvliegparken, die in de vijf oorlogsdagen soms nog een rol hebben gespeeld. Waar waren al deze vliegparken? Wat speelde zich daar af en wat herinnert nu nog aan die vliegparken? Kun je er vandaag de dag nog wat van terug vinden? Peter de Raaf beantwoord deze vragen op zaterdag 17 oktober met de lezing Vliegparken in West-Nederland.

Hij houdt deze lezing twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen worden bezoekers verzocht 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers van het museum en de lezing dienen zich op te geven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

Het museum is op zaterdag en tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ’45 zie: www.crash40-45.nl, Instagram of de Facebookpagina.