Livestream Haagsch College: De Amerikaanse Verkiezingsshow

OP LOCATIE – Nu theatercolleges in de Schouwburg niet mogelijk zijn, bieden livestreams een goed alternatief. Het Haagsch College maakte eerder opnames van het Theatercollege van Rutger Bregman, nu is het de tijd voor de Amerikaanse verkiezingen. De livestream op maandag 26 oktober om 20.00 uur wordt met vier camera’s opgenomen in het Paard in Den Haag en is live te volgen (en terug te kijken) vanuit je eigen huiskamer.

Bestel via deze link je tickets voor de livestream van De Amerikaanse Verkiezingsshow.

De verkiezingen
Alle ogen van de wereld zijn 3 november op Amerika gericht. Vier jaar Trump veranderde niet alleen de VS, maar de hele wereld. Mag hij door? Of krijgt Joe Biden de sleutel van het Witte Huis? En legt Trump zich eigenlijk wel neer bij een nederlaag?

Vlak voor de presidentsverkiezingen vertellen Laila Frank, Eelco Bosch van Rosenthal (o.v.), Adriaan Andringa, Arend Jan Boekestijn, Jan Postma en Mathijs Bouman je alles wat je moet weten over deze spannende strijd.

Deze avond met pakkende verhalen, mooie beelden en scherpe inzichten van de beste kenners volg je thuis via een livestream met poppodium Het Paard (ook nog terug te kijken). Na afloop weet je precies waar je 3 november op moet letten en wat de wereld te wachten staat na de uitslag.

De sprekers
Journalist en campagne-expert Laila Frank reisde afgelopen jaren dwars door de VS. Wat speelt er onder gewone Amerikanen? En wat merkten zij in hun eigen leven van Trumps presidentschap? Laila neemt je mee naar de werelden van bepalende kiezersgroepen. Laila Frank is Amerika-journalist voor oa BNNVARA, De Groene Amsterdammer en schuift vaak aan bij Op1. Ze woonde in de VS en reist heen en weer tussen NL en de VS.

Amerika-kenner Adriaan Andringa gaat diep in op de verkiezingsstrijd. Welke kiesdistricten zijn cruciaal voor de kandidaten? En hoe willen ze die winnen in tijden van corona? Ook legt hij andere verkiezingen onder de loep die bepalend zijn voor de toekomst van het land. Houden de Republikeinen een meerderheid in de Senaat? En wat kan Biden dan als president? Adriaan Andringa is Amerika-kenner, schrijver van het boek Gevecht om Amerika en is politiek strateeg.

Voor het laatste nieuws uit de VS schakelen we met Amerika-correspondent Jan Postma in Washington D.C. Hoe is de sfeer in het politieke hart van de VS?

Met Eelco Bosch van Rosenthal nemen we de campagne onder de loep. Wat wil Biden eigenlijk? Wordt Trump nog extremer als hij wint? En hoe moet het land verdeelde land straks verder? Eelco Bosch van Rosenthal is journalist bij Nieuwsuur en oud-correspondent in de VS. Hij maakte verschillende TV-series over Amerika en zit ook regelmatig bij Op1.

Arend Jan Boekestijn en econoom Mathijs Bouman schuiven aan om de balans op te maken en vooruit te kijken. Wat betekende vier jaar America First voor de wereld en voor de economie? En wat staat ons na 3 november te wachten? Arend Jan Boekestijn is als historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht, hij maakt wekelijks de podcasts Boekestijn & De Wijk en Europa Draait Door. Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij is de vaste economische commentator van Nieuwsuur en schrijft twee keer per week voor het FD.

Vanuit Amerika: Jan Postma, correspondent voor De Telegraaf en BNR Nieuwsradio.