Maxime uit Amstelveen zamelt geld in voor haar oma die werd opgelicht

AMSTELVEEN – Maxime Rietbergen (23) uit Amstelveen zamelt geld in voor haar oma die werd opgelicht. Oma Lies (87) raakte de 9500 euro van haar spaarrekening kwijt.

Vanuit haar woning werd oma Lies ’s avonds gebeld door mannen die zich voordeden als de politie. Ze vertelden haar een verhaal over ‘vreemde gebeurtenissen’ op haar rekening. Ze verbonden haar vervolgens door met een zogenaamde bankmedewerker die om haar gegevens vroeg. Even later kwamen de mannen die zich voordeden als bankmedewerkers aan de deur om haar bankpas op te halen. Vervolgens is haar spraakrekening waar 9500 euro opstond leeggehaald.

Wees alert
“Oma was behoorlijk trots op haar spaarrekening. Na jaren te hebben gespaard keek ze er enorm naar uit om volgend jaar een nieuwe scootmobiel te kopen”, vertelt Maxime. Om haar oma te helpen startte ze een inzamelactie en hoopte hiermee de 9500 euro terug te kunnen geven aan haar oma. “Dan kan zij straks weer lekker genieten en deze nare gebeurtenis achterwege laten”. Enorm veel media hebben het verhaal van Maxime en oma Lies opgepikt. “Ik had nooit gedacht dat ons verhaal zoveel aandacht zou krijgen”. Dankzij de media-aandacht wordt er massaal gedoneerd. Ook zijn mensen door dit persoonlijke verhaal extra alert voor oplichters. Maxime vindt het namelijk erg belangrijk om anderen te waarschuwen. “Volgens de politie zijn de oplichters nu heel actief. Ze pikken de oude mensen er tussenuit en gaan geraffineerd te werk. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Wees alert voor dit soort oplichters en communiceer erover”.

Corona
“Het heeft veel impact op oma gehad, maar ze praat er niet graag over”. Dit kan er ook mee te maken dat ze ziek is. Want alsof dit nog niet allemaal genoeg ellende is, heeft oma Lies ook nog eens het corona virus. Het is wachten tot ze beter wordt. “Ze probeert op dit moment zo min mogelijk over de gebeurtenis na te denken. Het ziet niet helemaal mee met oma”.

Dankzij 696 donateurs is er inmiddels al 10.300 euro ingezameld voor oma Lies.