Mindfulness training voor jongeren binnenkort van start

AMSTELVEEN – De 8-weekse training Mindfulness voor jongeren tussen de 12-14 jaar start op donderdag 29 oktober bij Zest Your Life, mind & body trainingen in Amstelveen. Juist in deze tijd is het belangrijk voor jongeren om balans te vinden door de toegenomen werkdruk voor (thuis)school, thuissituatie, verminderde sport en sociale activiteiten en eventuele angst rondom corona.

Tijdens de cursus leren de jongeren hoe ze hun hoofd vol (pieker)gedachten tot rust kunnen brengen, om kunnen gaan met deze bijzondere tijd, hoe je je beter kunt focussen, beter kan leren, betere nachtrust hebt en meer kunt genieten. In talloze onderzoeken is aangetoond dat mindfulness goed is voor:

• verminderde stress
• beter omgaan met druk
• zelfverzekerdheid
• verbeteren immuunsysteem
• piekeren en slaapproblemen
• concentratie en focus houden

De mindfulness training wordt gegeven door Tessa van der Sluis, GZ-psycholoog en gecertificeerd mindfulness trainer. De training zal plaatsvinden bij Zest Your Life met in achtneming van de geldende RIVM-maatregelen. Voorafgaande aan de cursus vindt er eerst een intake plaats om te kijken of deze cursus echt passend is voor de jongere.

Ben of ken jij een tiener tussen de 12-14 jaar die behoefte heeft aan houvast in deze tijd, balans en ondersteuning? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.zestyourlife.nl/training-mindfulness-jongeren/. Een aantal zorgverzekeringen vergoeden (een deel van) deze cursus.