Nieuwe maatregelen voor kerken. Ook R.K. parochie Amstelland past zich aan

AMSTELVEEN – Voortaan mogen er nog maar maximaal dertig bezoekers in kerken. Dit heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vanochtend afgesproken met kerkelijke koepels. Ook mag er niet meer gezongen worden. 

“Of we het nu leuk vinden of niet, als we kijken naar de toenemende besmettingen is het ook als kerkgemeenschap nodig om maatregelen te treffen”, aldus pater Bakker van de R.K. parochie Amstelland. Bakker is pater en deken (leidinggevende van een afdeling binnen een bisdom) in Amsterdam. “Het is duidelijk dat het aantal besmettingen toeneemt als het gaat om de regio Amsterdam-Amstelland. We staan als gebied in het rood en ook wij dienen ons de komende periode aan te passen”.

Live-uitzendingen
Het is nog niet duidelijk of de organisatie van de R.K. parochie Amstelland live-uitzendingen van kerkdiensten gaat streamen. “De komende dagen gaan we bespreken hoe we de verschillende locaties gaan inrichten”, aldus pater en deken Bakker.