Studenten van campus Uilenstede over tweede gedeeltelijke lockdown: “Ik word een arts zonder praktijkervaring, met alleen theoretische kennis”

AMSTELVEEN – Het stijgende aantal besmettingen en de nieuwe maatregelen raken iedereen. Er wordt veel geschreven over ‘onverantwoordelijke jongeren’, maar ook bij hun zijn de zorgen groot. Studievertraging, geen contacturen en heel veel thuiszitten. De toekomst van studenten is onzeker. Wat betekenen deze maatregelen voor hen en hoe gaan ze er mee om? Wij namen een kijkje op campus Uilenstede in Amstelveen. 

‘Bij mijn studie heb je veel practica. Dat gaat nu allemaal niet door. Eigenlijk word ik nu een arts, zonder praktijkervaring en met alleen theoretische kennis”, aldus een geneeskunde student.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren misschien niet voor eigen besmetting vrezen, maar wel degelijk bang zijn om corona over te brengen op iemand anders. Dat beamen ze ook op de campus Uilenstede. De studenten maken zich vooral zorgen om hun naasten. “Ik maak mij zorgen om mijn ouders en opa en oma. Je kan niet te dichtbij komen, maar toch moet je voor ze zorgen en boodschappen doen”, vertelt een student. “Er zijn makkelijkere tijden geweest”.

Bekijk de hele video hieronder.