Openstelling Cobra Museum speciaal voor kwetsbaren

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum van Moderne Kunst opent vanaf 26 oktober iedere maandagmiddag speciaal haar deuren voor kwetsbare groepen. Gedurende deze wekelijkse openstelling kunnen bezoekers een gratis rondleiding bijwonen en elkaar ontmoeten.

Open en gastvrij voor iedereen
Tijdens de corona-crisis van groot belang om extra aandacht te hebben voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Met de speciale openstelling wil het Cobra Museum hen in een veilige omgeving verwelkomen en hen de kans geven om elkaar te ontmoeten. Om veilig bezoek te waarborgen laat het museum tijdens de speciale openstelling minder bezoekers toe dan tijdens reguliere openingstijden. De speciale openstelling is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Praktische informatie: iedere maandag van 14 tot 16 uur. Prijs: reguliere entreeprijs. Deelname is gratis met o.a. de Amstelveenkaart.
Aanmelden: reserveren is verplicht. Bestel een ticket via deze link.

Bezoekers met een ticket kunnen zich vanaf 13.45 uur melden in het museumcafé. De laatste inloop is om 15.30 uur.

Topstukken on Tour met Museum Plus Bus
Door de coronacrisis kunnen veel kwetsbare ouderen niet meer naar het museum. Daarom start de Museum Plus Bus op 6 oktober met ‘Topstukken on Tour’; veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea reizen langs diverse verzorgingstehuizen. Een van de topstukken die ook mee op reis gaat komt uit de collectie van het Cobra Museum: Femmes, enfants, animaux van Karel Appel. Klik hier voor meer informatie.

Fotograaf: Milagro Elstak