Participe Amstelland past activiteiten aan door nieuwe coronamaatregelen

AMSTELLAND – De nieuwe coronamaatregelen zorgen ook bij Participe Amstelland voor aanpassingen. De organisatie die maatschappelijke dienstverlening en welzijnswerk biedt heeft een lijst opgesteld van deze aanpassingen. Omdat er veel zorgen bestaan door corona staan er ook professionals van Participe Amstelland klaar voor steun. 

De maatregelen zijn gericht op het beperken van contacten en het verminderen van reisbewegingen. Tegelijkertijd gaf minister De Jonge aan dat hulpverlening niet moet stoppen. Participe Amstelland sheeft een lijst opgesteld met de actitiveiten die de komende vier weken wel, en welke niet door gaan.

Om te beginnen met de activiteiten die wel door gaan: 
Ontmoetingsgroepen, Odensehuis, Open Inloop/Inloopvoorziening (bij De Bolder, Dignahof en Huis Elsrijk),
Spreekuren, Huisbezoeken, Financieel Café, Trainingen Maatschappelijk Werk,
Echtscheidingsspreekuur, Afgifte/rondbrengen van maaltijden en Persoonsalarmering.
 

Participe Amstelland stopt met de volgende activiteiten:
Horeca op wijkcentra, Cursussen en recreatieve activiteiten zoals biljarten, koffie ochtenden, koersbal, bingo,
wijkontbijt, open tafels, filmavonden enzovoort.

Opening wijkcentra
Wijkcentra blijven alleen geopend voor de activiteiten die doorgaan. De horecafunctie sluit zoals gezegd, men kan niet meer binnenlopen voor bijvoorbeeld een kopje koffie. 

Luisterend oor
Er zijn veel zorgen door corona. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor omdat ze eenzaam zijn. Of omdat de financiële situatie voor spanningen zorgt en de onzekerheid over de toekomst te groot is. Wilt u daarover praten? Professionals van Participe Amstelland staan voor u klaar. Neem contact op via 020-5430 440 of team.amstelveen@participe.nu.