Politie Amstelveen controleerde voertuig in verband met mogelijke betrokkenheid schietpartij Amsterdam-West

AMSTELLAND – Een man is in de nacht van maandag op dinsdag overleden nadat hij meerdere malen werd beschoten in Amsterdam-West. De nachtdienst van politie Amstelveen ondersteunde politie Amsterdam, Marechaussee Schiphol en politie Aalsmeer/Uithoorn.

De schietpartij vond rond 02.00 uur plaats aan de Vreedenhaven, een zijstraat van de Hoekenes in de wijk Osdorp in Nieuw-West. Volgens getuigen lag een man bloedend op straat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze het slachtoffer zwaargewond aan. Het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en daar overleden.

Politie Amstelveen zet voertuig stil
Het is op dit moment nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat en ook hun signalement of dat van een vluchtrichting is nog niet bekend.

De nachtdienst van politie Amstelveen was op hun hoede en zette een voertuig stil. ‘Met ondersteuning van diverse collega’s een voertuig stilgezet en gecontroleerd in verband met mogelijke betrokkenheid schietpartij Amsterdam-West”, schrijft de politie van Amstelveen op Instagram.

Onderzoek
Er is een onderzoek gestart naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en beelden van het incident. Was u getuige, heeft u beeldmateriaal of informatie? Meld het de politie.

 

.