Popart kunstenaars voeren de boventoon in galerie Breuker

AMSTELVEEN – Volgens kunstenaar Hans Breuker is het in donkere tijden belangrijk om een plek van kleur en hoop in Amstelveen te creëren waar mensen geïnspireerd kunnen worden door tomeloze creativiteit. Zijn nieuwe galerie in Amstelveen exposeert voornamelijk eigen werk, maar ook van andere popart kunstenaars. Wethouder Herbert Raat (kunst & cultuur) opende onlangs de galerie.

Wethouder Herbert Raat: “Het is mooi om te zien hoe Hans Breuker zijn droom najaagt en een kleine galerie voor zijn kunst begint. Dat hij tegelijk ruimte biedt aan andere Amstelveense kunstenaars stimuleren wij van harte.”

Galerie Breuker is gratis toegankelijk voor publiek en gevestigd op Ziederij 1, 1185 ZD in Amstelveen. Door covid tijdelijk alleen op afspraak. De galerie wordt ook gebruikt als atelier. De kunst van Hans Breuker is vol kleur en een combinatie tussen streetart, popart en cartoons.

“Ik maak veel werk in opdracht maar heb een ontembare scheppingsdrang en maak tussen de opdrachten door zelf ook veel vrij werk. Al sinds ik me kan herinneren maak ik doodle tekeningetjes en later stortte ik me op graffiti. Toen ik ging werken heb ik altijd een dag vrijgehouden voor creatieve zaken en daar uiteindelijk met mijn marketingbureau m’n werk van gemaakt. Ik geloof dat creativiteit het pad naar geluk is. We zouden allemaal minder moeten consumeren en meer moet produceren!”

Hans Breuker wordt beïnvloed door jaren ’80 en ’90 cartoons en comics, games maar ook hedendaagse popcultuur. “Mijn doel met mijn schilderijen is zorgen voor levendigheid en vrolijkheid. Dat je moet doen wat je leuk vindt en lak moet hebben aan anderen. Met mijn beperkte mogelijkheden weet ik toch maar mooi veel te verkopen. Als ík het al kan, dan kan iedereen het. Volg je dromen en laat je nergens door tegenhouden, hopelijk inspireer ik daar andere creatieven ook mee.’

Galerie Breuker is een plek waar andere kunstenaars ook kunnen exposeren. Mits het maar vrolijke poppy kunst is, er is al genoeg plek voor miserabele donkere kunst. Mail voor mogelijkheden naar: hans@derelatiemarketeers.nl