Sluiting woning de Laan van de Helende Meesters vanwege hennepteelt

AMSTELVEEN – De burgemeester heeft op donderdag 8 oktober een woning laten sluiten aan de Laan van de Helende Meesters voor een periode van drie maanden. In het pand is een hennepplantage met een flink aantal planten aangetroffen. Dit is in strijd met de Opiumwet.

Op 8 oktober stelde de politie vast dat de woning werd gebruikt voor hennepteelt. De woning was niet bewoond en volledig ingericht op het kweken van hennep. De energie werd illegaal afgetapt. De politie heeft het pand onmiddellijk ontruimd, vervolgens besloot de burgemeester het pand per direct te sluiten.

Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen: “Hennepteelt is niet goed voor de veiligheid in de wijken. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaar. Met de sluiting van drie maanden willen wij drugsoverlast tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt.”