Starterslening nu ook beschikbaar voor zorgpersoneel en leraren

AMSTELVEEN – De gemeentelijke starterslening om een huis te kopen is nu ook voor zorgpersoneel en leraren beschikbaar. Zo worden zorgmedewerkers en leraren die in Amstelveen werken en naar Amstelveen willen verhuizen, ondersteund bij het kopen van een woning.

Het College van burgemeester en wethouders heeft hier dinsdag 6 oktober mee ingestemd. “We zien dat zorgpersoneel en leraren moeilijk een woning kunnen vinden in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Met deze uitbreiding van de gemeentelijke starterslening komen we deze groepen tegemoet.” Zorg- en onderwijsinstellingen krijgen een brief van de gemeente om hun personeel te wijzen op de nieuwe mogelijkheden.

Starterslening
De gemeentelijke starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van een woning en het bedrag dat kan worden geleend bij een bank. Onlangs werd de regeling al verruimd zodat meer Amstelveners er gebruik van kunnen maken.

Voorwaarden
De nieuwe regels gelden sinds 1 oktober en er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Voor meer informatie of een aanvraagformulier kun je terecht op www.amstelveen.nl/starterslening.

Beeld Rusty Watson