Steun lokale ondernemers en geniet thuis van cultuur en diner

 Het perfecte ‘Amstelveense avondje uit’ in coronatijd: Bestel een diner bij een van de vele restaurants waar je nu kunt afhalen of laten bezorgen en bekijk een livestream van een Amstelveense cultuurinstelling. Op www.beleefAmstelveen.nl vind je bijna alle bijzondere initiatieven van Amstelveense restaurants die nu noodgedwongen gesloten zijn, maar wel afhalen en bezorgen. En in de Uitagenda van de site vind je het aanbod van Amstelveense cultuurinstellingen die livestreams of concertregistraties aanbieden op hun site. Een top-avond en je steunt tegelijkertijd lokale ondernemers vanuit je huiskamer.

Steun de horeca van Amstelveen en bestel een van de heerlijke gerechten
Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “De Amstelveense horeca heeft het heel zwaar door de tweede sluiting in verband met corona. Bestel daarom een heerlijke maaltijd om uw favoriete horeca te steunen. De Amstelveense horeca zit niet stil tijdens de coronacrisis. Op de site BeleefAmstelveen.nl vind je een overzicht van de bijzondere initiatieven in Amstelveen en de toko’s en restaurants waar je eten kan afhalen en bestellen. Ook kun je thuis van onze lokale cultuur genieten.”

Beleef cultuur online
Als het publiek niet de mogelijkheid krijgt om naar de cultuur toe te gaan, dan komt de cultuur wel naar het publiek! Dankzij de opgezette streamingsdienst zijn een aantal voorstellingen, optredens en andere culturele uitingen nu te vinden op de website van bijvoorbeeld het Cobra Museum of P60 en vind je het totale aanbod op Beleef Amstelveen. Wethouder Cultuur Herbert Raat: “Hierop worden livestreams en registraties van concerten en voorstellingen geplaatst, zodat meer mensen kunnen genieten van het Amstelveense cultuuraanbod”. Wordt verwacht: livestreams en registraties van Griffioen, het Poppentheater, Venstra Café, Bibliotheek Amstelland, TedEx Amstelveen, ANNA.

En nog even dit: haal een maaltijd af? Houd rekening met de richtlijnen van RIVM
Vermijd drukte
Sta niet te dicht op elkaar, houd minimaal 1,5 meter afstand
Neem je consumptie mee naar huis (eet niet ter plaatse)
Blijf thuis als je verkouden bent, hoest of andere symptomen hebt
Heb je een maaltijd besteld? Dan wordt hij voor de deur afgezet. Vermijd contact met de bezorger.

Hieronder de links naar de website:
Horeca-initiatieven: www.beleefamstelveen.nl/helpdehoreca
Online Cultuur beleven: www.beleefamstelveen.nl/onlinecultuurbeleven