Tijdelijke coronamaatregelen voor inkorten buslijnen Uithoorn gaan niet door

AMSTELLAND – Aanvankelijk was er sprake dat de buslijnen 347 en 348 tijdelijk zouden worden ingekort tot halte Poortwachter in Amstelveen. Na intensieve gesprekken tussen Connexxion, de Vervoersregio Amsterdam(VRA), de Reizigers AdviesRaad en de omliggende gemeenten gaan deze plannen niet door.

“Voor de gemeente Uithoorn was dit onacceptabel. Uithoorn en De Kwakel moeten goed bereikbaar zijn en blijven. Ook moeten onze inwoners een goede verbinding behouden met de omliggende gemeenten,” aldus wethouder Jan Hazen, portefeuillehouder Verkeer en Openbaar Vervoer.

Minder reizigers, minder inkomsten
De coronacrisis heeft een enorm effect gehad op het aantal reizigers. Minder reizigers betekenen ook minder reizigersinkomsten. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden om het OV betaalbaar en overeind te houden. “Maar daar mogen onze inwoners die van dit vervoer afhankelijk zijn niet de dupe van worden. Hoe het verder gaat kan niemand voorzien, maar de gemeente Uithoorn staat voor een robuust OV netwerk en zal daar ook maximaal op inzetten.” geeft wethouder Hazen aan.

Buslijnen richting Amstelveen, Haarlem en Amsterdam
De buslijnen 347 en 348 van Uithoorn naar respectievelijk Amsterdam-centrum en Station Zuid blijven dus bestaan. Ook de frequenties blijven bestaan. De nachtbus N47 naar Amsterdam blijft rijden van donderdag- tot en met zaterdagnacht. Ook buslijnen 340 (naar Haarlem), 274 en 174 (Amstelveen) blijven behouden in de huidige frequenties.

Buslijnen richting Schiphol en Aalsmeer
De buslijn 342 naar Schiphol wordt helaas wel opgeheven. Totdat het project HOVASZ (Hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid) in Aalsmeer klaar is in 2021, kunnen Uithoornse reizigers naar Schiphol overstappen op buslijn 198 op het Hortensiaplein in Aalsmeer.