Wegwerkzaamheden J.C. Mensinglaan in Aalsmeer

AALSMEER – De provincie Noord-Holland voert van 19 oktober tot en met 18 december 2020 werkzaamheden uit aan het kruispunt J.C. Mensinglaan – Burgemeester Kasteleinweg in de gemeente Aalsmeer. Om dit te kunnen doen is de weg tussen de Ophelialaan en de rotonde Zwarteweg voor al het wegverkeer afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de N201 en moet rekening houden met extra reistijd.

De provincie Noord-Holland richt de kruising J.C. Mensinglaan met de Burgemeester Kasteleinweg opnieuw in en legt een nieuwe fietsstraat aan op de Witteweg. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe, vrijliggende busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn (project HOVASZ).

Kruispunt Ophelialaan afgesloten op 15 oktober
Voorafgaand aan de werkzaamheden bij de J.C. Mensinglaan is het kruispunt bij de Ophelialaan op 15 oktober van 7.00 tot 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Op deze kruising wordt een tijdelijke rotonde aangelegd, zodat de Ophelialaan in twee richtingen gebruikt kan worden tijdens de afsluiting van het kruispunt J.C. Mensinglaan – Burgemeester Kasteleinweg.

Afsluitingen kruispunt J.C. Mensinglaan
Van donderdag 19 oktober tot en met vrijdag 18 december is de Burgemeester Kasteleinweg afgesloten tussen de Ophelialaan en de rotonde met de Zwarteweg. Op dit deel van de weg wordt er gewerkt aan de nieuwe busbaan. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de Witteweg. De Witteweg krijgt een nieuwe bestemming als fietsstraat. Bij een fietsstraat zijn auto’s te gast en geldt een maximum snelheid van 30 km/u.

Omleiding doorgaand verkeer via N201
Voor het doorgaande verkeer is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Dit verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201omgeleid, in plaats van via de N196.

Bestemmingsverkeer
Bestemmingsverkeer is wel mogelijk. Het éénrichtingsverkeer op de Ophelialaan en de Geraniumstraat wordt tijdelijk opgeheven zodat de winkelstraat en omwonenden direct bereikbaar zijn vanaf de Burgemeester Kasteleinweg. De Burgemeester Kasteleinweg tussen de Ophelialaan en de Zwarteweg is voor al het verkeer afgesloten (met uitzondering van nood- en hulpdiensten). Tijdens de werkzaamheden blijft de Witteweg bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De bedrijven aan de Witteweg zijn bereikbaar vanaf de Zwarteweg.

Fietsers tussen de 1e en 2e J.C. Mensinglaan volgen verschillende omleidingen. Deze omleidingen worden met verkeersborden aangegeven.

Het project HOVASZ
De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina regio Amstelland-Meerlanden