Wethouder Berkhout over de week van de pleegzorg: “Het is harder dan ooit nodig”

AMSTELLAND – Morgen begint de week van de pleegzorg. De week waar onder de noemer ‘open je wereld’ aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders. In Nederland zetten meer dan 16.000 gezinnen zich in voor de opvang van kinderen die niet thuis kunnen wonen. Om een goede match te vinden voor elk kind, zijn er nóg meer mensen nodig.

Van 30 oktober tot en met 4 november is het de week van de pleegzorg. Wethouder Berkhout: “Juist in deze moeilijke coronatijd vind ik het belangrijk om aandacht te vragen voor kinderen die geen stabiele of veilige thuissituatie. Deze week van de pleegzorg is harder dan ooit nodig zodat individuen, stellen én gezinnen kijken wat zij kunnen doen om een kind te helpen.”

Open je wereld in de week van de pleegzorg
Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Voor korte of langere tijd, zeven dagen per werk of een dag(deel) per week, voor weekenden en vakanties of tijdens crisissituaties. Ontdek welke vorm van pleegzorg of gezinsondersteuning bij je past en doe de test op www.openjewereld.nu