Zesde keer Seret Film Festival in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Dinsdag 3 november t/m zaterdag 7 november staat Cinema Amstelveen in het teken van de zesde editie van het Seret Film Festival Amsterdam. Dit betekent vier dagen lang Israëlisch films, die vertoond worden in de originele versie met Engelse ondertiteling.

De filmagenda is als volgt:

Dinsdag 3 november  – 19.45 en 20.00 uur
The Art of Waiting
Liran en Tali, een stel van in de dertig, dromen van een kind. Het paar wordt verteld dat als zij zwanger wil worden, zij vruchtbaarheidsbehandelingen zullen moeten ondergaan. De weg vooruit is vol van ontberingen, familiedruk en, natuurlijk, de uitdaging die het vormt voor de relatie van het paar. Zal hun liefde overleven?
Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld | 90 min | Nederlandse Première

Woensdag 4 november – 20.00 uur
You Only Die Twices
Yair Lev, een Israëlische documentairemaker wordt een detective en gaat op reis om de ware identiteit achter de man te ontdekken die de identiteit van zijn grootvader stal.
Hebreeuws, Engels Duits gesproken, Engels ondertiteld | 95 min | Documentaire | 2018 | Nederlandse Première

Donderdag 5 november 18.45 en 21.00 uur
Golden Voices
De film is een verhaal van rauwe teleurstelling en het ontdekken van een nieuwe toekomst. Victor en Raya Frenkel waren de gouden stemmen van de Sovjet-film nasynchronisatie voor decennia. Maar, wanneer ze aankomen in Israël, ontdekken ze dat er geen noodzaak is voor Russisch sprekende nasynchronisatiekunstenaars. Hun pogingen om hun talenten te gebruiken leiden tot een aantal onverwachte, grappige en pijnlijke wendingen tijdens hun eerste maanden in Israël, het uitdagen van hun relatie, en hun identiteit.
Russisch en Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld  komedie, drama | 2019 | 90 min | Nederlandse Première

Zaterdag 7 november 18.45 en 21.00 uur
Golda
Kort voor haar dood werd Golda Meir geïnterviewd voor de Israëlische televisie. Na het interview bleven de camera’s rollen. Dit werd een opnamen van een intiem gesprek met de eerste en tot nu toe, enige vrouw om Israël te leiden.
Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld | Documentaire | 90 min | 2019 | Nederlandse Première

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data en meer informatie over de films.