Zorgpersoneel Ziekenhuis Amstelland doet mee aan #jerusalemachallenge en danst voor hoop en troost

AMSTELLAND – Misschien heb je de filmpjes van zorgmedewerkers die dansen en meedoen aan de Jerusalema-challenge wel voorbij zien komen. Met deze dans willen ziekenhuizen over de hele wereld het groepsgevoel in het ziekenhuis laten zien en tegelijkertijd positiviteit uiten in deze moeilijke tijd. Ook Ziekenhuis Amstelland doet mee om de wereldwijde verbondenheid tijdens corona te versterken en gooit de voetjes van de vloer.

“Even wat positiviteit: Ook wij doen mee aan de
#jerusalemachallenge”, schrijft Ziekenhuis Amstelland. De challenge is ontstaan in Zuid-Afrika toen artsen en verpleegkundigen ontspanning zochten en filmpjes van het dansje deelden. Het lied en het bijbehorende dansje werden enorm populair in de coronapandemie. Al snel werd het ook door medewerkers van Nederlandse zorginstellingen en ziekenhuizen overgenomen.

Samenhorigheid
Inmiddels hebben al vele grote ziekenhuizen aan de challenge meegedaan, zo ook d
e medewerkers van de OK, AOA, kinderafdeling, verpleegafdelingen, poliklinieken, fysiotherapie en het mammacare-team van Ziekenhuis Amstelland. Ze gingen met plezier de dansuitdaging aan. “Goed voor de saamhorigheid, in de wereld én in ons ziekenhuis.”

Bekijk hieronder de video ‘Ziekenhuis Amstelland Jerusalema challenge