Amstelveen viert Dag van de Ondernemer met inspirerend programma

AMSTELVEEN – De Dag van de Ondernemer wordt op 20 november gevierd. Op deze dag slaan de gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen de handen ineen om ondernemers te inspireren. Met in de ochtend een ondernemersdebat onder leiding van Jerry Helmers van De Nederlandse Debatclub, een inspirerende presentatie van spreker en auteur Jos Burgers en in de middag diverse interactieve en inspirerende workshops en lezingen.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Ondernemers verdienen waardering voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan Amstelveen, vooral nu! Veel ondernemers hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. Juist daarom verdienen zij het dit jaar extra om in het zonnetje gezet te worden voor hun lef, flexibiliteit, inzet en doorzettingsvermogen. Als gemeente hebben we veel contact met individuele ondernemers en brancheverenigingen. We ondersteunen hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket. Op de Dag van de Ondernemer voeren we het gesprek over hoe gemeente en MKB elkaar verder kunnen versterken en organiseren we in samenwerking met de OA inspirerende workshop voor ondernemers.”

Het ochtendprogramma van 9.00 – 11.00 uur bestaat uit een Ondernemersdebat dat live wordt gestreamd vanuit P60. Vijf panelleden gaan aan de hand van pittige stellingen debatteren over ondernemen in deze tijd. Het panel bestaat uit: Floor Gordon (Wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid), Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht), Jeroen Franken (bestuurslid OA en eigenaar Blue Fish Social Media), Tom Bleker (partner Victoria Consult), Beirem Ben Barrah (founder en CEO Neurofied). Om 11.00 uur geeft spreker en auteur van diverse managementboeken Jos Burgers een presentatie over zijn nieuwste boek Wacht niet op de wind, ga roeien! Het boek gaat over ondernemen bij economische tegenwind.

Daarna is er een middagprogramma met workshops met om 13.00 uur de masterclass: Cybercrime ‘Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?’ door expert en onderzoeksjournalist Brenno de Winter. Ook de masterclass ‘Hoe maak ik tijd voor ècht belangrijke dingen in mijn bedrijf?’ begint op dat tijdstip. Daarna volgen masterclasses ‘Ondernemerschap en financieren’, Cognitive biases ‘Keuzes maken onder onzekerheid’, ‘Duurzaam ondernemen door het MKB: obstakels & toepassingen’. Vanaf 16.00 uur volgen de masterclasses ‘Hoe gaat u in uw supermarkt/winkel om met klanten die verward gedrag vertonen?’ en de masterclass ‘Laat je brein stoppen met piekeren zodat je kan starten met presteren’.

Aanmelden en informatie over het programma
Schrijf je snel in! De workshops worden gehouden via Zoom of Microsoft Teams. Voor zowel het ochtendprogramma als middagprogramma ontvang je een link als je ingeschreven bent. Je kunt je aanmelden via oa-amstelveen.nl/agenda/dag-van-de-ondernemer-vrijdag-20-november.