Amstelveense horecaondernemers demonstreren tegen coronabeleid: “Wij voelen ons achtergesteld en staan hier om een statement te maken”

AMSTELVEEN – Vanochtend demonstreerden horecaondernemers uit Amstelveen op het Stadsplein tegen het coronabeleid voor de horeca. Ze overhandigden een brandbrief aan burgemeester Poppens waarin ze aandacht en oplossingen voor deze nijpende situatie vragen.

Het grauwe weer en de motregen symboliseerden vanochtend hoe de horecaondernemers erin staan; ze zijn moedeloos. Standvastig stonden ze verspreid op het plein, maar hoe zelfverzekerd het oogde – hoe pijnlijk en beklemmend de situatie is. “Wij staan hier om een statement te maken. Wij horecaondernemers voelen ons, in tegenstelling tot andere ondernemers in Nederland, achtergesteld”, vertelt een ondernemer. “De tuincentra, winkelcentra, bussen en trams zitten overvol en wij mogen niets”. De horecaondernemers hopen op meer aandacht en oplossingen van de gemeente Amstelveen.

Bericht gaat verder onder de video. 

 

“Ik begrijp jullie hartenkreet. Ik begrijp ook dat het water jullie aan de lippen staat en wij van de gemeente realiseren ons hoe moeilijk deze periode is”, sprak burgemeester Tjapko Poppens bij de overhandiging van de brandbrief.

Of er oplossingen komen is nog niet bekend. Na het protest gaan de gemeente en ondernemers met elkaar in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.