Amstelveense Sinterklaasintocht als video-journaal door kinderreporters van Amstelkids

AMSTELVEEN – Hoewel de traditionele Sinterklaasintocht in Amstelveen dit jaar niet door kan gaan, heeft het Amstelveense Sinterklaas comité voor een alternatief gezorgd. In samenwerking met de kinderkrant Amstelkids is voor en door kinderen een speciaal Amstelkids Journaal gemaakt. 

Het journaal is 16 en 17 november gedeeld op alle basisscholen. De speciale videoproductie is bedoeld voor kinderen van groep 1 t/m groep 4, maar blijkt in de praktijk ook door de oudere kinderen (en volwassenen) te worden bekeken.

Het verhaal
Zal de Sint dit gekke jaar wel naar Amstelveen komen? Dat bleef lange tijd de grote vraag. De kinderverslaggevers van de redactie van de kinderkrant Amstelkids maakten zich grote zorgen, ze kregen namelijk een vreemd telefoontje binnen op de redactie. Het boek van Sinterklaas zou dit weekend zijn verloren in Amstelveen door ene ‘Rommelpiet’. Samen gaan de Amstelveense kinderen op onderzoek uit. En dat moet behoorlijk snel, want de Sint staat op het punt om in Amstelveen aan te komen…

Bekijk hier de video: