Boek over jeugd Amstelveense Nora Valk voor plaatselijke scholen

 Alle basisscholen en bibliotheken in Amstelveen ontvangen deze week van de gemeente het boek ‘Op zoek naar jou’ geschreven door Syl van Duyn. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amstelveense Nora Valk die als jong meisje in een Japans concentratiekamp zat. Het is een verhaal over moed en ontheemding, vriendschap, liefde en hoop.

Oorspronkelijk zouden burgemeester Tjapko Poppens samen met mevrouw Valk het eerste boek persoonlijk overhandigen aan een basisschool. Dat ging vanwege corona niet door. Daarom bracht de burgemeester mevrouw Valk gisteren een bezoek om over haar verhaal te praten.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Op 15 augustus 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog in Nederlands-Indië eindigde. Daarom is het boek dit jaar opnieuw uitgegeven. Het is belangrijk dat wij de verhalen over de oorlog blijven vertellen aan jongere generaties en daarmee onze historie levend houden. Ik hoop dat dit boek een mooi plekje krijgt in de (school)bibliotheek en dat veel kinderen dit bijzondere verhaal lezen.